Over mij

Vroeger dacht ik dat ik superpowers had.

Ik kon namelijk alles tegelijk. Heb best lang in de ontkenningsfase gezeten, maar nu 3 jaar na mijn burn-out besef ik toch ergens dat ik gewoon maar een mensje ben zoals iedereen.

Mijn lichaam trok aan de handrem, en toen kon ik niet anders dan even héél lang pauze houden.

Zeeën van tijd had ik nu, om kennis te maken met mezelf (en om op de piano te pingelen). Wat wil ik nou eigenlijk? Een vraag die ik altijd wegdrukte omdat wat ik wilde toch niet haalbaar was of niet paste bij hoe ik moest zijn.

 

Een onderzoekslab van 65 m2 lapjes grond

 

Na mijn ‘instorting’ storte ik me op een nieuw project. We waren net verhuist naar een schattig dorpje in de Achterhoek, Terborg genaamd. Een droomhuisje, een gerenoveerd oud pand, met een tuintje aan de achterkant.

Dat laatste, was de reden dat ik ’s ochtends met nul komma nul energie uit bed kon komen. Ik wilde weten welke nieuwe bijzondere onkruidjes er nu weer gegroeid waren. Terwijl ik ze bekeek, kon ik langzaam in het zonnetje ‘opladen’.

De natuur leerde me te leven met één seizoen tegelijk. Ik hoef niet alles in mijn leven in balans te krijgen. Alles heeft zijn eigen seizoen, en nu was mijn gezondheid aan de beurt.

 

 

How it’s made

 

Ken je dat programma? Dat was één van mijn lievelings programma’s. Ik ben zo irritant nieuwschierig naar hoe dingen werken. Niet alleen dingen, maar ook mensen. Waarom ben ik burn-out geraakt? Hoe komt het dat ik dit of dat doe? Waarom lukt het niet om al die mooie dingen, waarvan ik wéét dat ze in me zitten, naar boven te halen?

Ik had er echt genoeg van, om me gevangen te voelen in mezelf. Dus ging ik op onderzoek uit. Toen kwam ik erachter dat ik helemaal niet zo overtuigd was van mijn superpowers. Dat ik zoveel tegelijk kon en niet veel rust nodig had, was geen zelfverzekerheid. Eigenlijk was dat een masker die ik opzette, niet alleen voor anderen, maar ook voor mezelf.

Ik schrok ervan, toen ik erachter kwam dat ik juist door mijn onzekerheid mezelf zo saboteerde. Door op mijn tenen te lopen om de verwachtingen van anderen waar te maken, hoopte ik het leven te ‘verdienen’.

Aha daar kon ik wat mee.

 

 

Nieuwe superpowers

 

Ondertussen ben ik onzettend gelukkig dat ik op een gegeven moment door mijn reserve energie was, nu móést ik wel veranderen.

Ik moest wel in mijn hoofd gaan kijken, en aan mezelf gaan werken.

Maar daardoor kan ik nu eindelijk ook zelf genieten van mijn energie, en dat waar maken wat ik in me heb. ? Ik kan veel beter opkomen voor mijn eigen behoeften, maar ook uit overvloed geven, door andere ondernemers te helpen hun energie op te bouwen.

Hoe je dat doet, als ondernemer meer energie krijgen? Download het werkblad ‘de positieve energie-spiraal’. Daarmee leer ik je hoe je elke dag met een beetje méér energie wakker wordt dan de dag ervoor!

 

 

Over Mij

Ik deel geen schoppen uit want dat doe je zelf al genoeg.

Ik leer je juist simpele manieren om naar je lichaam te luisteren en mentaal te ontspannen. Zodat je tijd, energie en aandacht overhoud voor de dingen die je écht wil doen en om bewust te genieten van je vrije tijd.

Hoewel mediteren op een kussentje midden in de wilde natuur op mijn bucket-list staat, geef ik geen pleisters op de wond maar een praktische handleiding waarmee je zelf de touwtjes van je energiehuishouding in handen neemt.

Door schade en schande geleerd, maar nu onwijs blij te zien, als powervrouwen zoals jij weer gaan genieten van hun energie!

Meer weten? Lees mijn verhaal.

Reageren?

Dat kan! Zoek me op, op instagramfacebook of twitter, en deel je gedachten bij één van mijn posts. Leuk!

Liever privé of lang verhaal? Stuur dan een mailtje naar tanja@tanjadelang.nl.

Koekiemonster

Op deze website worden cookies verzamend. Wil je weten welke gegevens er worden verzameld en wat ik er allemaal mee doe? Bekijk dan het privacybeleid.